Kisaennakko

kisaennakko AM-pitkä ja -viesti 11.-12.8.2018

Hämeen aluemestaruuksista kisataan Oriveden Aakkolassa suunnistuksellisesti vaativassa maastossa. Voit tutustua vanhaan karttaan vuoden 2005 SM-pitkän (nyk. erikoispitkä) reittihärvelistä.

http://www.orivedenponnistus.fi/suunnistus/Navi/Kilpailut/RHarveli/gadget/cgi-bin/reitti.cgi?act=map&id=1&kieli=

Kartta
on tehty uusiksi nykyisten kuvausohjeiden mukaisesti Janne Seppälän ja Tero Kopran toimesta. Uutta ensikartoitusaluetta on noin 1,5 km² ja siitä osasta löytyy myös lastenradoille sopivaa maastoa.

Radat
Radat on suunniteltu siten, että kilpailu sopii sm-pitkän harjoitukseksi. Matkat pääsarjoissa ovat aavistuksen SM-kisaa lyhemmät, mutta tarkoitus on säästää  paukkuja sm-kisaankin. Heikommille suunnistajille maasto on vaativaa mutta fyysisesti ja taidollisesti kehittävää. Reitit kulkevat pääosin valkoisessa metsässä, mutta jyrkät rinteet ja paikoin lähes vihreällä merkittävät alueet hidastavat tahtia ja lisäävät fyysisyyttä. Vanha SM-maasto on pienipiirteistä vaativaa maastoa. Uusi kartoitusalue kilpailukeskuksen lähellä on hyvin hoidettua kuusikkoa, jossa näkyvyys ja juostavuus on hyvä. Lasten radat ja vanhimmat sarjat sekä viestiradat käyttävät tätä maastonosaa. Lasten maasto on järven ja pellon rajoittamaa, joten eksymisvaaraa ei ole. Lisäksi metsässä on pari hyväkulkuista traktorilla ajettua polkua. Vanhimpien osalta maasto on kulkukelpoista ja kartta selkeälukuinen.
Pisimmät viestiradat käyvät myös pienipiirteisessä maastossa.
Karttapalat


Kuusikkomaastoa.
Kalliomaastoa.
Kivikkomaastoa.


Maastokuvia

Mäenpäällys maastoa.Polku kuusikossa.Yhteistyössä