Kisaennakko

Kisaennakko
Orivedellä kamppaillaan 16.9.2012 R2:n viestisuunnistuksen SM-mitaleista.  Kilpailukeskus sijaitsee Yliskyläntien varrella (tienro 3241) Oriveden keskustasta noin viisi kilometriä lounaaseen linnunteitse.

Sarjat alkavat sekä naisissa, että miehissä 35-vuotiaiden sarjoista ja sarjoja jatkuu viestissäkin pitkälle ikämiessarjoihin asti. Viestijoukkueita odotetaan Oriveden maastoihin säntäävän noin 300, ja kilpailijoita näin ollen noin 900.

Metsänomistajat ovat olleet myöntyväisiä ja näin ollen käytössä ovat parhaat maaston alueet. Maasto on hämäläisittäin varsin hyväkulkuista ja loivapiirteistä korpimaastoa. Erityisen siitä tekee maaston yhteneväisyys: aukkoja ja polkuja on niukalti. Ratkaisut tehdään siis suunnistamalla, mutta vauhdinpitoonkin on maaston puolesta mahdollisuus. Korkeuserot ratojen alueella ovat kohtuullisia (max 40m).

Kilpailualueesta ei ole suunnistuskarttaa ollut aiemmin eli takana on myös suuri kartoitusprojekti.

-Kilpailualueen maastokartoitus on kahden aktiivisuunnistajan tekemä ja
siinä on käytetty moderneja apuvälineitä kuten GPS:ää ja
laserkäyriä. Niinpä sijaintitarkkuus on erinomainen ja kartta
luettava kovassakin vauhdissa. Samaa tyyliä on luvassa myös ensi
vuonna Jämsä-Jukolassa, kertoo kartoittaja Tero Kopra. Kisa-alueen toinen kartoittaja Timo Joensuu on Jämsä-Jukolan pääkartoittaja.

Ratojen suunnittelusta vastaa Valto Kopra, jonka vankka kokemus näkyy radoissa. Radat ovat haastavia ja ne punnitsevat varmasti kilpailijoiden taitoja.

Kaiken kaikkiaan tarjolla on siis erinomaiset ja haastavat puitteet SM-viestille!

Keskimatka kilpaillaan Oriveden naapurikunnassa Kangasalla, joten kannattaa käyttää tilaisuus hyväkseen ja yhdistää samalle kilpailureissulle molemmat kisat. Majoitusta on tarjolla Orivedellä ainakin  City Hotelli Orivedestä sekä Juupajoen puolelta Hyytiälän metsäasemalta.

Tervetuloa nauttimaan suunnistuselämyksistä Orivedelle!

Oriveden Ponnistus

Yhteistyössä


Hotellin hinnasto