Suunnistuskoulu

Suunnistuskoulu 2019 iltarastien yhteydessä


Oriveden Ponnistus järjestää suunnituskoulun kaikenikäisille alkaen kahdeksanvuotiaista. Ensimmäinen kerta on Paltanmäen maastoissa keskiviikkona 24. huhtikuuta klo 17.00. Kokoontumispaikkana on 9-tien varressa oleva lastausalue, jonka läpi kulkee talvella hiihtoreitti. Suunnistuskoulun tapahtumat pidetään aina iltarastien yhteydessä, joten paikalle löytää lukemalla iltarasti-ilmoituksen lehdestä tai netistä ja noudattamalla opastuksia iltarasteille.


Suunnistuskoulun tavoitteena on kannustaa osallistumaan aluksi ohjatusti ja myöhemmin, kullekin sopivan ajan koittaessa, omatoimisesti harrastesuunnistajien viikottaisille iltarasteille. Suunnistuskouluun voit tulla erilaisin odotuksin: voit haluta nauttia luonnosta, voit kaivata uusia ystäviä, saatat haluta oppia kulkemaan tuntemattomissakin maastoissa, voit haaveilla osallistumisesta joskus Jukolan viestiin yms.


Klo 17.00 alkaen tutustutaan suunnistuksen teoriaan sekä iltarastikäytäntöihin. Klo 17.30 on mahdollista lähteä kiertämään lyhin rata kävelyvauhdilla ohjaajan kanssa. Matkalla perehdytetään suunnistamisen perusteisiin käytännössä. Reitin kiertäminen ajoitetaan siten, että reitiltä palataan noin klo 18.30, milloin suunnistuskoulu päättyy. Suunnistamaan oppii vain itse suunnistamalla. Toistojen myötä taidot, rohkeus ja varmuus kehittyvät vähitellen. Kokeneempien suunnistajien ohjaus voi nopeuttaa oppimista.


Tänä vuonna suunnistuskoulua pidetään non stop -periaatteella. Toisin sanoen suunnistuskouluun voi tulla milloin vain; oikeaa aloittamishetkeä ei ole. Jos kerta jää väliin, se ei aiheuta vahinkoa. Suunnistuskoulu jatkuu ainakin juhannukseen saakka. Suunnistuskoulu on alle 18-vuotiaille maksuton ja sitä vanhemmille iltarastitaksojen mukainen - varaa käteistä mukaasi.


Nuoremmat kuin ensimmäisen kouluvuoden käyneet lapset saavat tulla mukaan huoltajan kanssa. Tällöin huoltaja toimii myös lapsen ohjaajana. Suunnistuskoulu toteutetaan kuitenkin tätä vanhempien ehdoilla ja kaikille heille pyritään antamaan opastusta tasapuolisesti ikään katsomatta. Odotamme siis paikalle lapsia, nuoria, työporukoita, eläkeläisiä - kaikkia, jotka haluavat liikkua maastossa!