Suunnistuskoulu


Suunnistuskoulu 2022

Suunnistuskoulu alkaa tiistaina 3.5 klo 18.00 Orivedellä Hiihtomaassa (Leppästentie 115), jossa on ilmoittautuminen ja ensimmäinen harjoitus.

Suunnistuskoulu on tarkoitettu 7-16- vuotiaille lapsille ja nuorille. Suunnistuskoulussa opetellaan pienissä ryhmissä yhdessä ohjaajien kanssa suunnistustaitoja, kuten karttamerkkejä ja kartan lukemista. Suunnistustaitojen karttuessa voi suunnistaa myös parin kanssa tai yksin. Suunnistuskoulut järjestetään metsissä, joissa on paljon polkuja helpottamassa suunnistusta.

Suunnistus on harrastus, jossa lapset ja nuoret oppivat lukemaan karttaa, liikkumaan metsissä ja samalla peruskunto kasvaa. Suunnistus tarjoaa haasteita ja elämyksiä, rastien etsimisen ja löytämisen riemua sekä paljon luontokokemuksia. Suunnistusta voi harrastaa myös osallistumalla kilpailuihin, joissa pääsee testaamaan omia suunnistustaitojaan omassa ikäluokassaan.

Suunnistuskoulu on tiistaisin klo 18.00- 19.30. Suunnistus järjestetään joka kerta eri paikassa ja eri kartalla, ja lähtöpaikalle opastetaan punavalkoisin rastilipuin lähimmältä isolta tieltä.

 

3.5  Hiihtomaa. Leppästentie 115 (Opastus Rovastintien ja Kt 58:n risteyksestä)

10.5  Paltanmäki, Jäähalli (Opastus Yhteiskoulun risteyksestä, Kt 58)

17.5  Paltanmäki, eteläpää (Opastus Hankaloilontien ja Kt 58:n risteyksestä)

24.5  Siitaman Jukola, Siitaman kylätie 616 (Opastus Siitamantien ja Vt 9:n risteyksestä)

31.5  Aakkola, Aakkolantie 208 (Opastus Aakkolantien ja Vt 9:n risteyksestä)

7.6  Kutema (Opastus huoltoasema Orituvan eteläpäästä)

14.6  Hyytiälän metsäasema, Juupajoki (Opastus Hyytiäläntien ja Kt 58:n risteytyksestä)

 

Näiden kertojen jälkeen suunnistuskoulu muuttuu omatoimiseksi suunnistamiseksi iltarastien yhteyteen. Iltarastit ovat keskiviikkoisin ja tiedot iltarasteista löytyvät OrPo:n omilta suunnistussivuilta, Oriveden Sanomien "Me nyt" palstalta ja Rastilipusta.

Syksyllä suunnistuskoulua jatketaan elokuussa, mutta siitä tiedotetaan myöhemmin.

Suunnistuskouluun osallistuminen edellyttää Oriveden Ponnistuksen jäsenyyttä. Jos suunnistuskoululainen ei ole vielä OrPo:n jäsen, niin jäsenmaksu (15 € lapset ja nuoret) maksetaan seuran tilille. https://oriveden-ponnistus.sporttisaitti.com/jasenmaksut/

Tiedustelut:  Niina Järvensivu (045-1203468) ja Riku Kopra (040-0147358)

 

Tervetuloa uudet suunnistajat aloittamaan suunnistuskoulua! Ja vanhoille suunnistuskoululaisille tervetulotoivotus jatkamaan jo hienosti alkanutta suunnistusharrastusta!